WAT IS REIKI?

Reiki is een vorm van handoplegging uit Japan. Het is een alternatieve geneeswijze. Bij een Reiki behandeling wordt er universele levensenergie doorgegeven aan jou via mijn handen. Dit is de energie waar alles op aarde uit bestaat, zoals mensen, dieren, planten, maar ook voorwerpen. Deze energie zit dus niet alleen in ons, maar is ook overal om ons heen. Dit maakt dat Reiki ook toegepast kan worden op situaties.


Bijvoorbeeld als je op ziet tegen een belangrijke presentatie op je werk of dat je bang bent dat je niet goed uit je woorden komt bij een sollicitatiegesprek. Ik kan dan Reiki sturen naar jou en de situatie met de intentie: mijn presentatie is een succes. Door hier de focus op te leggen versterkt de Reiki energie positieve gedachten bij jou en vermindert of verdwijnt de onzekerheid.


Vaak wordt er dan gezegd: alles wat je aandacht geeft dat groeit. Energie volgt namelijk de gedachten, zowel bij positieve als bij negatieve. Door blokkades in de energiebanen kan de energie belemmerd worden om door te stromen in jouw lichaam. Dit kan allerlei lichamelijke en psychische klachten veroorzaken. Reiki kan ervoor zorgen dat de blokkades worden opgelost en de energie weer vrij kan stromen.

'Rei Ki betekent letterlijk Universele Levensenergie'

Er bestaan verschillende stromingen van Reiki. Ik ben ingewijd in Usui Shiki Ryoho Reiki. Reiki zorgt ervoor dat er ruimte ontstaat voor verandering en de energie in jouw lichaam weer kan gaan stromen. Jouw lichaam kan zichzelf weer gaan genezen en je lichaam en geest komen hierdoor weer in balans. Reiki kan daardoor voor heel veel klachten worden ingezet.

Belangrijk voor jou om te weten is dat Reiki geen medische behandelingen vervangt. Als je klachten hebt adviseer ik je om eerst een arts te raadplegen.