HOE WERKT REIKI?

In mijn praktijk aan huis geef ik energetische behandelingen, zowel op afstand als op mijn behandeltafel. Tijdens een Reiki behandeling geef ik via mijn handen universele levensenergie (Reiki) door aan jou. De energie stroomt door mij heen, naar jou toe. Ik fungeer dus als tussenpersoon, als doorgeefluik. Dit betekent dat ik níet met mijn eigen energie werk. Ik word van de behandelingen dus niet moe. In tegendeel, ik krijg daar juist zelf ook energie van.


Jouw lichaam zorgt er na de behandeling zelf voor dat emoties en blokkades worden opgeheven en de energie weer gaat stromen. Hierdoor kom je steeds beter in balans. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal, emotioneel en spiritueel. Er ontstaat weer ruimte. Ruimte om te kunnen zijn wie jij bent.


De Reiki die jij ontvangt versterkt ook jouw zelfgenezend vermogen. Dit is hetzelfde vermogen dat er voor zorgt dat bijvoorbeeld wondjes genezen en jij hersteld van een verkoudheid. Reiki gaat naar de bron van het probleem in plaats van naar de symptomen die hieruit voortkomen. Het kan zijn dat jij je na een behandeling heel energiek voelt en je een andere keer juist moeheid ervaart. Reiki brengt jou dichter bij jezelf. De energie die wordt doorgegeven heeft niet alleen een positief effect op jouw klachten, maar werkt ook door op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Het werkt zelfs door naar jouw omgeving. Als jij veranderd, merk jij dat ook aan jouw omgeving.


Reiki geeft daarnaast jouw gezondheid een boost, het werkt stressverlagend en ontspannend. Ook als de behandeling niet direct effect heeft op jouw klachten, wordt een behandeling door klanten als erg prettig ervaren. Reiki zorgt voor diepe rust en ontspanning.


Vooraf is niet te bepalen hoeveel behandelingen jij nodig hebt, dat is afhankelijk van jouw klachten en / of problemen. De klachten die jij ervaart kunnen al even aanwezig zijn. Dat betekent ook dat je lichaam tijd nodig heeft om te herstellen. Mijn ervaring is dat de beste resultaten worden behaald door minimaal 4 behandelingen te ontvangen.